Woonstijlen shoppen: 20 mooie woonwinkels in Nederland

Nederland kent een groot aantal mooie woonwinkels, zowel fysiek als online, waar je terecht kunt voor stijlvolle meubels en woonaccessoires. Deze winkels bieden een breed scala aan topmerken en designmeubels, van klassiek tot hedendaags. Hieronder vind je een overzicht van twintig woonwinkels in willekeurige volgorde, elk met een unieke collectie en een sterke focus op interieurinrichting. Of je nu op zoek bent naar een complete make-over van je huis of een enkel meubelstuk, deze winkels hebben alles wat je nodig hebt om van je huis een thuis te maken.

Dit zijn 20 mooie woonwinkels in Nederland:

1. Flinders

Flinders heeft een uitgebreide webshop vol designmeubelen en accessoires, maar hun fysieke winkel is vervangen door een designstudio in Zaandam. Ze richten zich zowel op professionals als particulieren en hebben merken als HAY, Vitra en Muuto in hun collectie.

Adres: Affuitenhal 10, 1505 RE Zaandam (alleen op afspraak)
Website: flinders.nl

2. Gilsing Wonen

Met een showroom van 3500 m² in Zevenaar is Gilsing Wonen een van de grootste woonwinkels in de regio Arnhem. Je vindt er Dutch design van merken als Leolux en Pode.

Adres: Edisonstraat 12, 6902 PK Zevenaar
Website: gilsingwonen.nl

3. Loods 5

Loods 5 is een begrip in Nederland en biedt een breed scala aan betaalbaar design. Met vestigingen in onder andere Zaandam, Amersfoort en Maastricht kun je hier terecht voor een mix van stijlen, van Scandinavisch tot industrieel.

Adres: Symon Spiersweg 9, 1506 RZ Zaandam (hoofdvestiging)
Website: loods5.nl

mooie woonwinkels hebben luxe keukens

4. Eijerkamp

Eijerkamp heeft meerdere vestigingen in Zutphen en Veenendaal, en biedt een enorm assortiment aan meubels en accessoires. Van merken als Rolf Benz en HAY tot eigen collecties, je vindt hier alles voor je interieur.

Adres: Houtwal 9, 7207 EB Zutphen
Website: eijerkamp.nl

5. Goossens Wonen & Slapen

Goossens heeft verspreid over Nederland verschillende grote woonwinkels. Hun collectie varieert van moderne tot landelijke stijlen, met een focus op hoogwaardige materialen en vakmanschap.

Adres: Edisonstraat 56E, 6902 PK Zevenaar
Website: goossenswonen.nl

6. vtwonen

De winkel van vtwonen biedt naast het bekende tijdschrift ook fysieke producten aan. Van meubels en verlichting tot accessoires, vtwonen staat bekend om zijn eigentijdse en veelzijdige stijlen.

Website: vtwonen.nl

7. HAY Amsterdam

HAY Amsterdam is een designwinkel die de Scandinavische stijl naar de Nederlandse hoofdstad brengt. Ze bieden een breed scala aan meubels, verlichting en accessoires van het Deense merk HAY, bekend om zijn moderne en functionele ontwerpen.

Adres: Spuistraat 281a-c, 1012 VR Amsterdam
Website: hay.nl

8. SPYK71

SPYK71 in Arnhem is een winkel die zich richt op vintage en industriële meubels en accessoires. Je vindt hier een breed scala aan unieke stukken die perfect zijn voor het creëren van een eclectische en stijlvolle woonomgeving.

Adres: Steenstraat 71, 6828 CD Arnhem
Website: spyk71.nl

9. De Bijenkorf

De Bijenkorf is natuurlijk bekend als warenhuis, maar hun woonafdeling biedt ook een selectie aan mooie designmeubels en accessoires van merken zoals Ferm Living, Kartell en Alessi.

Adres: Dam 1, 1012 JS Amsterdam (hoofdfiliaal)
Website: debijenkorf.nl

10. Livingstone Design

Livingstone Design in Utrecht is een grote woonwinkel waar je een uitgebreide selectie aan moderne meubels en accessoires vindt. Ze werken met bekende merken zoals Leolux, Montis en Bert Plantagie, en de showroom biedt volop inspiratie voor verschillende interieurstijlen. Hun interieuradviseurs staan klaar om te helpen bij het creëren van een interieur dat aansluit op jouw persoonlijke smaak.

Adres: Overvecht-Noord, Hertogswetering 165, 3543 AS Utrecht
Website: livingstonedesign.nl

11. MisterDesign

MisterDesign is een bekende speler op het gebied van designmeubelen en accessoires. In hun winkel in ’s-Hertogenbosch vind je merken als Cassina, Vitra en Moooi, zowel voor binnen als buiten.

Adres: Vughterstraat 278, 5211 GR ‘s-Hertogenbosch
Website: misterdesign.nl

12. CILO

CILO in Uden biedt exclusieve designmeubels van topmerken zoals Minotti en Flexform. Hun showroom straalt luxe en verfijning uit, en je kunt hier terecht voor zowel interieuradvies als maatwerk.

Adres: Industrielaan 30, 5405 AB Uden
Website: cilo.nl

13. Woonexpress

Woonexpress heeft diverse winkels door heel Nederland, waar je terecht kunt voor betaalbare meubels en accessoires in verschillende stijlen. Ze hebben ook een uitgebreide webshop.

Adres: Stadionlaan 2, 5246 JT Rosmalen (hoofdkantoor)
Website: woonexpress.nl

14. Rivièra Maison

Met meerdere vestigingen in Nederland is Rivièra Maison een populaire winkel voor liefhebbers van de landelijke en romantische stijl. Hun collectie is warm, sfeervol en tijdloos.

Adres: Koningstraat 26a/b, 6811 DG Arnhem
Website: rivieramaison.nl

15. Pols Potten

Pols Potten in Amsterdam biedt eigenzinnige en unieke designstukken, variërend van meubels tot accessoires. De winkel is perfect voor wie iets unieks en opvallends zoekt voor zijn interieur.

Adres: Westerstraat 187, 1015 MA Amsterdam
Website: polspotten.nl

16. Woonfabriek

Woonfabriek in Haarlem combineert een industriële stijl met vintage en modern design. Je vindt hier robuuste meubels die perfect passen in een stoer, eigentijds interieur.

Adres: Oudeweg 91-95, 2031 CC Haarlem
Website: woonfabriek.nl

17. Matser

Matser in Wageningen is gespecialiseerd in het aanbieden van bijzondere vintage meubels en decoraties. Deze winkel heeft een diverse collectie, van retro meubels tot unieke accessoires, perfect voor het creëren van een warme en persoonlijke sfeer in huis.

Adres: Costerweg 29, 6701 AB Wageningen
Website: matser.nl

18. De Machinekamer

De Machinekamer in Zaandam is gespecialiseerd in vintage en industriële meubels. Hier vind je unieke, gerecyclede stukken en nieuwe ontwerpen die de retro-stijl omarmen.

Adres: Stormhoek 39, 1506 SW Zaandam
Website: demachinekamer.nl

19. Sissy-Boy Homeland

Bij Sissy-Boy Homeland vind je stijlvolle woonaccessoires en meubels met een bohemien tintje. Met meerdere vestigingen door Nederland is het een winkel waar je voor een warme, creatieve sfeer terecht kunt.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 182, 1012 SJ Amsterdam
Website: sissy-boy.com

20. Het Kabinet

In Bunnik vind je Het Kabinet, een woonwinkel met eigentijdse en landelijke meubels. Hun showroom biedt een sfeervolle ervaring, waarbij je alles kunt vinden van banken tot tafels en verlichting.

Adres: Rumpsterweg 1-5, 3981 AK Bunnik
Website: hetkabinet.nl

Mooie woonwinkels in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe bank, een opvallende lamp of het perfecte accessoire, deze twintig winkels bieden een breed scala aan stijlen en prijsklassen. Zowel online als in hun fysieke winkels kun je volop inspiratie opdoen voor je interieur. hopelijk had je wat aan mijn lijstje van mooie woonwinkels in Nederland.

Plaats een reactie